Verksamhet

Ung Kraft driver en bredd av olika aktiviteter, vissa är vid ett enskilt tillfälle- andra genomförs kontinuerligt under en längre tid. Vår verksamhet initieras alltid av målgruppen, det vill säga att ungdomarna kommer med en idé som vi tillsammans sedan genomför. 
Mötesplatsen är öppen för alla som följer vår värdegrund, hit kan man komma som man är och utan föranmälan. I gruppverksamheten krävs oftast att du anmäler dig eftersom vi arbetar med trygga grupper där alla lär känna varandra. 
Grunden i allt vi gör är att bygga trygga relationer. Det är fundamentalt i Ung Kraft.
Vad vi sedan gör tillsammans är mindre viktigt, aktiviteten i sig är inte huvudsaken- relationen är det som utvecklar.

LÄS MER

om våra projekt, grupper och vår mötesplats!

MÖTES
PLATSEN

PROJEKT

GRUPP
VERKSAMHET

Du passar in

 

Det finns många platser där man kan känna sig lite utanför. Vi vill att Ung Kraft ska vara en fristad från sånt trams. Vår personal och våra unga ledare gör allt de kan för att du ska känna dig helt rätt precis som du är. 

 

Det finns ingen särskild grupp som är mer hemma hos oss än någon annan. Förr pratades det om att det bara vara svartrockare i Ung Kraft, ett tag sa ryktet att det bara var 9-åringar. Tro inte på rykten, kom och ta din rättmätiga plats istället. 

Alla är välkomna

 

Vi har ingen åldersgräns i vår verksamhet, vi sätter riktlinjer, målgrupper, inriktning och andra rubriker i våra olika aktiviteter som gör att du kan avgöra om du kommer känna dig hemma. 

 

Ung Kraft har olika aktiviteter i verksamheten som gör att du kommer hitta din grej. Och skulle du mot all förmodan inte hitta det så grejar vi det tillsammans. Alla är välkomna, punkt slut. 

Enskilt, smågrupper eller stora sammanhang

 

Olika personer trivs i olika typer av sammanhang. Olika passioner kräver olika typer av förutsättningar. 

 

Vi har enskilda samtal med dem som behöver snacka, små grupper där vi lär oss något intensivt, större grupper som ger en härlig dynamik och öppen verksamhet/ event för kaosupplevelser. Det varierar helt enkelt.

MÖTESPLATSEN

Ung Kraft har under alla år drivit någon form av mötesplats kopplat till övriga verksamheter. Caféet på Slakthuset, Aktionskammaren, Kuben och Station bland annat.
Våren 2020 tog en grupp unga initiativ till att starta the Secret. The Secret är mötesplatsen som ger dig som är ung ett tryggt vardagsrum, med personal som bryr sig och sätter gränser och unga ledare som skapar aktiviteter som engagerar.
The Secret har en lokal men kan ibland köra pop up-verksamhet lite här och där.


Karma styr= Var snäll mot dig själv, mot andra och mot lokalen. Rör inte personalens kaffe.
Det krävs inget för att komma in på mötesplatsen.
Inga gårdskort, inget medlemskap eller föranmälan.
Du är välkommen precis som du är och
du förstår att det gäller alla.

VAD GÖR VI?


På The Secret kan du välja att bara hänga i en soffa med dina vänner och lära känna nya personer.

Du kan köpa en läsk, nudlar, glass och godis i cafeét.
Du kan lyssna på musik. Kolla på film. Diskutera världen. Starta en dansgrupp. Testa att åka rullskridskor. Utmana personalen i frågesport. Prata om livets stora frågor och vardagens små utmaningar. Få hjälp med läxor. Skriva ditt CV och få stöd att söka extrajobb. Leka inte nudda golv. Möta människor du inte mött tidigare. Delta i verksamhet du inte deltagit i tidigare. Baka. Skapa, bygga och pyssla i verkstaden. Få ett andra vardagsrum där du passar in och kan vara dig själv. 

VAD GÖR VI INTE?


På The Secret hatar vi inte något eller någon. Vi förstör inte. Vi spelar inte tv-spel slentrianmässigt. Vi spelar inte heller biljard slentrianmässigt. Vi gör egentligen ingenting utan tanke. Vi kränker inte. Vi dömer inte.

Vi tror inte att någon är sämre än någon annan på grund av hudfärg, kön, religion, sexuell identitet eller läggning. Vi tror inte att det är hysteriskt viktigt att vinna. Vi portar inte unga från vår verksamhet. Vi ljuger inte. 

AKTUELLA ÖPPETTIDER

SYSTERHÄNG- Onsdagar kl 15-17


För dig är eller har varit en del av SlaughterSisters Rollerskates verksamhet.

the SECRET- Stängt tillsvidare


Den ungdomsdrivna mötesplatsen är stängd tillsvidare, vi samverkar istället med den kommunala fritidsgårdsverksamheten.


Projekt, pop up, event och arrangemang.

Vi gillar när vi får möjligheten att ta ut svängarna och skapa nya arbetssätt, utöka registret av "det där har vi aldrig gjort så det kan vi nog" och våga tänja lite på normer satt standard.

Det får föreningens hjärta att pulsera lite högre. Vi älskar det.

En del av våra projekt och tillfälliga verksamheter finns beskrivna här!

PROJEKT

GRUPPER

Ung Kraft samlar människor i olika grupper/ gäng/ squads/ crews. 
Den gemensamma nämnaren är ett uttalat intresse, eller en passion för något.
Men innehållet är så mycket mer.
Våra grupper formar viktiga band till varandra, att tillhöra ett gäng är stärkande och utvecklande. 

AKTUELLA GRUPPER

VILL DU VETA MER?


Kontakta oss!